Boek je een kamer samen met je vrienden, in dezelfde boeking? dan mag je er zeker van zijn dat jullie samen slapen.

Boek je een bed (jongen of meisje), dan zal je samen met andere beddenboekers op de kamer geplaatst worden. Wil je graag aansluiten bij een vriend of vriendin die ook een bed geboekt heeft? Laat ons dit na de boeking onmiddellijk weten. We proberen hier in de mate van het mogelijke rekening mee te houden. Opgelet: hierbij slapen jongens en meisjes apart.

 

Studio 

Een studio is altijd een leefruimte met slaapgelegenheid tot 4 personen of meer, dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van de studio. In elke studio is een badkamer met douche of bad en een toilet aanwezig. De studio is ook voorzien van een kitchenette bestaande uit elektrische kookplaten, een koelkast. 

Appartement 

Een appartement bestaat uit minstens 2 verschillende ruimten. Elk appartement heeft standaard een slaapkamer en een woonkamer die dienst doet als woon/leef- en slaapruimte. In elk appartement is een badkamer met douche of bad aanwezig. In veel gevallen is er een apart toilet (anders bevindt het toilet zich in de badkamer). Elk appartement heeft een kitchenette met elektrische kookplaten, een koelkast en in sommige gevallen een afwasmachine.

Je bent alleen of met 2 en wil geen eigen kamer. In dat geval kan je boeken als beddenboeker. Dit wil zeggen dat je geen kamer boekt, maar een plaats in een kamer die je deelt met andere beddenboekers. Let op: Als je met meerdere personen boekt als beddenboeker, moet je wel één boeking maken op de website zodat wij weten dat jullie op dezelfde kamer willen slapen.  

Een vaak gestelde vraag is hoeveel zakgeld je moet meenemen op vakantie. Hier kunnen we helaas geen antwoord op geven. De hoeveelheid zakgeld is persoonlijk en afhankelijk van een heleboel factoren: eet je ’s middags uitgebreid op de piste of heb je genoeg aan een lunchpakket? Ben je een ‘big spender’, of eerder zuinig? We kunnen je dan ook moeilijk een richtbedrag meedelen. Wij raden ouders aan om een maximaal bedrag per dag af te spreken met hun zoon/dochter om zo tot een totaalbedrag voor de hele week te komen.

Je bent niet verplicht een verzekering via Jongerentravel te boeken. We raden je echter wel aan steeds verzekerd op reis te vertrekken. Zeker tijdens wintersportvakanties komt deze van pas!

Indien je een reisbijstandsverzekering bij Jongerentravel hebt geboekt en je hebt tijdens je vakantie medische onkosten moeten maken, dan kan de verzekeringsmaatschappij tussenkomen in deze kosten. Je dient echter eerst tussenkomst te vragen bij je mutualiteit. De overblijvende kosten kan je nadien indienen bij de verzekeraar, Protections Travel Insurance (claims@protections.be).

Indien de kosten ter plaatse werden betaald door Jongerentravel, zal je na afloop van je vakantie een kostenfactuur ontvangen. Pas wanneer deze betaald is, ontvang je de facturen die je kan indienen bij de mutualiteit.

Je mag enkel eigen ski- of snowboardmateriaal meenemen wanneer je dit op voorhand reserveerde. Je stopt je materiaal in een daarvoor voorziene zak, met bagagelabel. In je zak mogen geen andere items dan ski- of snowboardmateriaal zitten.

Neen, de huur van het materiaal is een persoonlijke keuze. De ene is tevreden met een basic pakketje, de ander wil liever het laatste nieuwe en beste materiaal. Je hebt dus telkens de keuze om je eigen materiaal mee te nemen of een pakketje te huren bij Jongerentravel. Bekijk op de pagina van jouw gekozen reis welke mogelijkheden er zijn!

Bijboeken: Lessen moeten ten laatste 6 weken voor vertrek bijgeboekt worden.

Jouw bijgeboekte lessen wijzigen kan tot 6 weken voor vertrek. Ter plaatse is het helaas niet mogelijk om geboekte lessen om te boeken of te annuleren. Dit wil zeggen: heb je lessen geboekt, dan ben je verplicht hier de volledige week bij aanwezig te zijn.
Merken de lesgevers dat je niet geschikt bent voor een bepaald niveau, dan zullen zij onderling schuiven in de groepjes.

top