22 september 2024

Was je wat laat met boeken en was er geen plaatsje meer vrij? Goed nieuws dan! We hebben maar liefst 2 nieuwe bestemmingen aan ons aanbod toegevoegd! 2 topgebieden in Frankrijk.

EXTRA AANBOD - WINTER 2025!

RISOUL (KROKUS) & LA PLAGNE (PASEN)

Het skistation La Plagne-Bellecôte

Het epicentrum van het grote skigebied Paradiski

Zowel horizontaal als verticaal bevind je je hier in het midden van het grote skigebied Paradiski. Maar liefst 5 skiliften vertrekken van La Plagne-Bellecôte waarbij de cabinelift ‘Roche de Mio’ je in één keer tot op een hoogte brengt van maar liefst 2700m. De ideale uitvalsbasis om het volledige skigebied te ontdekken en onveilig te maken.

Ski letterlijk de voordeur binnen

Terugkomen van de pistes en de après-ski doe je door letterlijk de voordeur van de accommodatie binnen te skiën. Alle appartementen in het dorp bieden onmiddellijke toegang tot de pistes en zijn onderling verbonden door een lange galerij waarin zich alle winkels bevinden. Laat ons zo zeggen; na het skiën of snowboarden kan je de badsloefen aantrekken om de dag en avond verder te zetten.

Skireis
Skireis

Het skigebied Paradiski

Mega gebied verbonden door een dubbeldek gondellift

Met de komst van de 2-etage gondellift Vanoise Express in 2003 die de skigebieden van Les Arcs en La Plagne met elkaar verbindt is er een mega gebied tot stand gekomen. Er zijn in totaal maar liefst 425km pistes om te ontdekken van beginnersniveau tot expert. Elke veeleisende wintersporter heeft het hier naar z'n zin. 

Modern liftensysteem

Een modern liftensysteem brengt je waar je ook naartoe wilt, is het nu één van de 'jonge' meer uitbundige dorpen zoals La Plagne-Bellecôte (1950m) of naar de meer familiaire en lager gelegen dorpen Montalbert (1350m) of Peisey-Vallandry (1600m).

Eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden zijn hier vrijwel oneindig met eenvoudige tot zeer uitdagende pistes, alsook leven naast de pistes met meerdere après-ski bars en restaurants van driesterren niveau tot fast-food. Met twee bergtoppen en gletsjers boven de 3000m is sneeuwzekerheid daarenboven geen issue.

Het skistation Risoul

Klinkt als muziek in de oren

Bij elke jonge wintersporter klinkt het dorp Risoul bekend in de oren, maar meestal ook als muziek in de oren. Het levendige dorp combineert de beste prijs-kwaliteitsverhouding met tal van leuke bars, restaurants en accommodaties van elke klasse. Naast het feit dat je hier nog steeds budgetbewust kan genieten van een wintersportvakantie, geniet je hier van wereldberoemde après-ski op het terras van de gekende La Grotte du Yeti après-ski bar en feest tot in de vroege uurtjes op een boogscheut van je accommodatie.

Alles op wandelafstand

Het dorp is opgesplitst in twee wijken. Een dag rondkuieren en shoppen doe je in Risoul-Centre, meteen ook de grootste wijk van de twee. Naar hartelust de dansbenen losgooien op de après-ski en tot in de vroege uurtjes doorgaan doe je in de hoger gelegen Risoul-1850 wijk. Hier waar ook het meerendeel van onze accommodaties gevestigd zijn. Alles op wandelafstand van elkaar en steeds aan of in de directe nabijheid van de pistes.

Skireis

La Fôret Blanche - RISOUL

Gegarandeerd sneeuwzeker

Door de geografische ligging en de uitstekende sneeuwgeschiedenis van La Fôret Blanche dat Risoul met Vars verbindt, is sneeuwzekerheid gegarandeerd vanaf midden december tot eind april. Dit terwijl je hier in de zuidelijke Alpen vertoeft en dus ook kan genieten van meer dan 300 dagen zon per jaar.

Gemakkelijke verbindingen

Het skigebied La Fôret Blanche verbindt de dorpen Risoul en Vars. Meer dan 185km pistes staan je hier op te wachten voor eindeloos ski- en snowboard plezier. Bij de start van je verkenning van het volledige skigebied heb je al snel begrepen hoe je snel van de ene naar de andere bergflank gaat. Meer bepaald hoe je gemakkelijk van Vars terugkeert naar Risoul waarbij je moet opletten voor de sluitingstijden van de verbindingsliften. 

Één van ‘s werelds grootste snowparks

Verleg je graag je grenzen of ben je een echte durfal? Dan zit je hier helemaal goed. Aan Vars bevindt zich een echt freestyle-paradijs met van op de top berg tot in het dal uitdagende hindernissen, tal van variaties en voor alle niveaus. Heb je nog nooit een sprong gewaagd? Er is ook een beginners-lijn waar je stap voor stap je techniek bij kan schaven, steeds onder het wakende oog van de aanwezige toezichthouders.

Waar zien wij jou deze winter? 

Boek vliegensvlug jouw wintersportvakantie!
Naar reisaanbod Free Spirit Limited in RISOUL     of LA PLAGNE


top